Veiligheid Avatarz instructie

AvaTarZ stelt de hoogste eisen aan veiligheid en zekerheid. We pakken dit aan door een 2 staps instructie en een unieke klimgordel. De eerste instructies ontvang je tegelijk met het aantrekken van de gordels.

Bij het instructieparcours achter in het klimbos zal een ervaren instructeur opnieuw uitleggen hoe je veilig en vertrouwd kunt klimmen. Op het instructieparcours zal elke deelnemer ook moeten aantonen het verhaal te hebben begrepen. Onze instructeurs zullen je hierbij ook op je eigen verantwoordelijkheid wijzen voor wat betreft normaal gebruik en gedrag in het klimbos.

Tijdens de instructie zullen onze mensen speciale aandacht geven aan de unieke zekerheidsgordel. Een klimgordel met een speciaal mechanisch systeem. Hierbij kan de ene smart belay pas geopend worden als de andere gesloten is. Het systeem heet Edelrid Smart Belay.

Kidz Parcours
Voor het Kidz Parcours maken we gebruik van het systeem safe rollers. Dit systeem rolt met de kinderen mee over de veiligheidskabel. Hierdoor hebben de kinderen altijd 2 handen vrij om te klimmen.