Teambuilding vanuit Passie

Hoe sterk is het team? Ga je voor een ander door het vuur? Wat weet je eigenlijk van je collega’s? Heb je lol in je werk? Krijg je steun van je leidinggevenden? Weten ze wat jou boeit?

avatarz team 2013 043 Het zijn zomaar vragen die overal gelden. En voor de meeste cliënten tot nu toe gold het specifiek voor het werk. Maar het is natuurlijk ook toepasbaar voor de sport, vriendschap en families. Want hoe goed ken je eigenlijk je sociale omgeving? Wil je deze beter leren kennen? Vanachter je beeldscherm via Facebook? Of gewoon door goed contact.

 

Passie
AvaTarZ gelooft dat passie de ultieme drijfveer is van de mens. Een innerlijke inspiratie tot ontwikkeling en uitdaging in wat je leuk vind. Leren is dan makkelijk en gaat als vanzelf. Maar hoe hou je mensen gepassioneerd? Hoe blijven ze zich ontwikkelen? Waar halen ze energie en inspiratie vandaan?

Samenwerking
Het team is zo sterk als de zwakste schakel! We kennen het gezegde uit de sport. Parallellen zijn er met het zwarte schaap van de familie, maar ook die eigenwijze betweter op het werk. Menselijkerwijs zijn we dan snel geneigd te isoleren. Wij tegen hij of zij in plaats van wij samen.  Maar wat is verstandiger? Wat maakt het team sterker?

Verbinden
Verbinden is de kern tot succes in samenwerking.  Zo ontstaat een team. Het moet worden gebouwd. Maar hoe doe je dat in een cursus? En wat ga je dan doen? Het antwoord is: wij niet zoveel. Onze kunst is de mensen onderling te laten praten. Over hetgeen ze het liefste doen: hun passies. Het is een soort vervolg op de workshop storytelling.

collage passie verbindt 800x250

Passie app
app2 Nadat AvaTarZ een paar maal ‘passie-sessies’ had gehouden om mensen te bevragen over hun passies en deze uit te wisselen, hebben we afgelopen jaar een app ontwikkeld. Het idee is hierbij simpel. Stel de gasten 15 vragen over interesses en passies. Vergelijk deze onderling en geef de mensen via de app en in een sessie terug met wie ze passie delen en met wie ze een passie-maatje vormen. Ofwel informatie over met wie je wat deelt.

Gelijktijdig printen we ook een naamsticker. Dit keer niet met je functies, maar met de 4 interesses en passies die je het leukst vindt. Wij vinden het interessant om de man/vrouw achter de naam of functie te kennen. dat interessant! Bijzonder genoeg vinden veel van je collega’s of (sport)vrienden vaak ook.

We vertrouwen er vervolgens op dat tijdens de Barbecue het tot nieuwe en interessante gesprekken zal komen. Aanknopingspunten genoeg! En de verhalen beginnen over hetgeen je het liefste doet. Vaak zal het ook tot nieuwe (informele) dwarsverbanden in de organisaties leiden. Zo is er bij een van onze afnemers ooit eens een muziekbandje ontstaan uit een soortgelijke sessie.

Referenties voor deze cursus zijn o.a. Saxion Hogeschool Enschede, Houthakkersgroep Amsterdam en ABN-AMRO. Meer weten: vraag naar Bert of Wim of kom langs voor een gepassioneerd gesprek.