Idee en inspiratie

Idee en inspiratie Ingrid en Wim DoedensHallo, wij zijn Ingrid en Wim Doedens. We zijn de initiatiefnemers achter het AvaTarZ Nature Park. We hebben het park laten bouwen met de gedachte dat je enorm veel plezier kunt hebben in de natuur. Voorwaarde is wel dat de natuur weer spannend en avontuurlijk wordt gemaakt.

We willen dit realiseren door te starten met een klimbos. We zagen het veel in Frankrijk waarin jonge en ‘oudere’ kinderen veel plezier hadden over allerlei lastige maar uitdagende hindernissen. Het leek ons leuk om ook in Oost-Nederland een klimbos te bouwen. Om het fun-element aan te scherpen, wilden we meer zweven door de bomen. Vandaar onze plannen met extra ziplijnen (tokkelbanen).

Klimbos en ziplijnen zijn goed te combineren met onze andere plannen op het gebied van natuurbeleving en duurzaamheid. Hiervoor hebben we mooie kruip-door-sluip-door-routes gemaakt door de natuur, al of niet met GPS. Daarbij zijn we ook ambitieus naar de toekomst. Hierover later meer.

Met het AvaTarZ park hopen we dat onze bezoekers zich sky-high zullen voelen en helemaal in hun element. Ook hopen we dat het park een ander inzicht gaat vormen over onze natuur. Binnen de natuurlijke waarde en visie geloven we namelijk dat wanneer je plezier hebt en je een bijzondere uitdaging ervaart, je de natuur beter waardeert en er zorgvuldiger mee omgaat.

Graag zien wij het als onze uitdaging om onze visie te ‘testen’ met een bijzondere creatie; Het AvaTarZ Nature Park. We hopen u in een later stadium hier graag te ontmoeten.

Ingrid en Wim Doedens