Klimparcours

AvaTarZ bestaat sinds 2011 en is inmiddels het grootste klimbos van Nederland. Na de bouw en opening in 2011 en de mooie ervaringen is het bos snel doorontwikkeld. Begonnen met 5 klimparcoursen met ruim 70 uitdagingen, is in 2012 een kidzparcours bijgebouwd. Hier wordt een ander veiligheidssysteem gebruikt (saferoller) waarmee de kinderen de handen vrij hebben om te klimmen, zie Kidz klim en klauter routes

Begin 2013 is wederom een kidzroute bijgebouwd van 12 hindernissen. Daarbij zijn voor het hoge parcours 7 extra bypasses gemaakt zodat evt. opstoppingen verder worden geminimaliseerd. In totaal met ziplines kenmerkt AvaTarZ meer dan 110 in moeilijkheid varierende uitdagingen.

Hoge parcours

Op het hoge parcours loop je via de trap naar één van de drie basisplateaus. Vanaf deze plateaus heb je toegang tot de routes en de lange zipline terug naar het uitgiftepunt en het terras. Bekijk hieronder de plattegrond of download hem hier in PDF-formaat.

Klimparcours

1
First Step parcours (13 hindernissen)
De eerste stappen op hoogte. Via een horizontaal net klim je naar de top. Naar de Gotische brug en de wiebelbalken.  Veilig gezekerd op zoek naar spanning en uitdaging. Je kan het… je durft het…

2
Family Fun parcours (14 hindernissen)
Je bent een beetje warm gedraaid en voelt voor een tweede uitdaging. Beginnend met een klimwand, daag je jezelf verder uit langs rollende stijgbeugels en Liaan Loop! Al of niet met familie; het is fun!

3
Challenge parcours (14 hindernissen)
Je bent aangekomen op het derde plateau. Even rusten en dan de ‘challenge’. Je begint rustig met de zipline maar al snel worden je spieren en evenwicht op de proef gesteld via de tandenstoker en de balans-plateaus. Je gaat de uitdaging aan… en overwint!

4
Jungle parcours (15 hindernissen)
Het jungle parcours is dichter bebost. Je voelt en ruikt de bomen. Ondertussen neem je de hindernissen net als  Tarzan of Jane slingerend door de jungle. Op deze route kom je de bungy jump tegen (elastieksprong). Hierbij geef je je over aan de techniek van AvaTarZ en spring je in het net. Een durfmomentje! Maar wat voel je je bijzonder als je het volbracht hebt.

5
Sensation parcours (14 hindernissen)
Sensation biedt de getrainde klimmer nieuwe en uitdagende elementen, zoals de Liaan-sprong en het surfboard. Je voelt de fun, het plezier en de sensationele AvaTarZ kick.

Z
Zipline Hometree (180 m)
Moe maar voldaan na diverse routes heb je mogelijk geboekt voor de langste zipline van Nederland. Terug van platform 1, tweemaal klimmen en dan weer uitkomen bij het uitgiftepunt. Onderweg word je gefotografeerd waarbij je de foto van onze site kunt downloaden.